Лидерите на ГЕРБ и ДПС Бойко Борисов и Делян Пеевски напуснаха пленарната зала по

...
Лидерите на ГЕРБ и ДПС Бойко Борисов и Делян Пеевски напуснаха пленарната зала по
Коментари Харесай

Борисов и Делян Пеевски напуснаха дебата за избор на правителството

Лидерите на ГЕРБ и ДПС Бойко Борисов и Делян Пеевски напуснаха пленарната зала по време на дебата за избор на държавното управление.

Пръв от залата излезе Борисов, който чу едвам десетина минути от дебата. По време на изявлението на акад. Николай Денков, в което той упрекна някогашните си сътрудници за свалянето на общия им кабинет, както и за това, че оферират министри от времето на митингите през 2013, 2020 и 2021 година, Борисов стана и излезе. Пред медиите единствено сподели, че не може да слуша неистини.

Десетина минути по-късно от залата излезе и Пеевски и се насочи към коридорите на Народното събрание, само че без да каже нищо.

Малко по-късно пък залата един по един започнаха да напущат и депутати на ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Процедурата с показване на на кандидат-премиера, състава и структурата на кабинета стартира в 13,00 часа, а дебатите още текат. 

Преди да изоставен в залата бяха 238 души, стана ясно при последното им гласоподаване малко след 13,00 часа. Отсъстват един от ГЕРБ и един от самостоятелните депутати -  Аксел Руфад, за която се приказва, че е болна. Рамадан Аталай е в залата, а третия самостоятелен - Калоян Методиев, не бе видян от нашия кореспондент, само че се е записал. Сутринта се записаха 219 народни представители.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР